בכתבה זו נסקור כמה טיפים עבור צביעת קיר. אמנם, על פניו נשמע במלאכה פשוטה וברורה, ועם זאת יש כל מיני ניואנסים ופרקטיקות שניתן להחיל כדי לייעל את מהירות ומיטוב העבודה.
איך מכינים את האזור טרם תחילת צביעת הקיר?
ראשית כל, ולפני הכל – ניתן להתחיל בהכנה מתאימה של משטח הצביעה. באם יש כוונה לבצע צביעת קיר, עוד לפני שניגשים למלאכת החזקת המברשת – ישנה המלצה למלא בקיר את הסדקים, החורים ואף לשייף ולנקות אותו. מדובר בשלב שיכול להיות מאוד כיף לדלג על גביו ופשוט להתחיל לצבוע ולהחזיק את המברשת ליד. ועם זאת, יש שיגידו שמדובר בשלב החשוב ביותר בדרך למלאכת צביעת קיר מוצלחת. בין היתר, שלב זה תומך בהבטחת היקשרות טובה בין הצבע לקיר, מה שיכול להתבטא בתוצאות צביעה טובות שגם יכולות להחזיק לאורך זמן.
איך שומרים על מה שלא צריך להיצבע?
שנית, נרצה לציין את אלמנט הגנת המקום. שכן, אם אנחנו מחזיקים מברשת עם צבע ביד יש לנו את היכולת לצבוע כל דבר שאנחנו רוצים – גם מה שלא תכננו. כמו פאנלים, מתגים, משקופים ואפילו רהיטים. על כן, ניתן להדביק מסקינג טייפ כדי להגדיר ולתחום גבולות אליהם לא רוצים להגיע ולא רוצים לצבוע. כלומר, לצבוע בתוך הקווים ואם במקרה התבצעה צביעת קיר גם על הקווים, המסקינג טייפ הנשלף יישלף עם הצבע. כל שצריך זה לחכת לייבוש מלא של הצבע, נגיד 24 שעות לפחות (תלוי מקרה), ואז להשתמש בסכין יפנית כדי להסיר את הפסים. ניתן לחתוך פס דק בגבול בין המסקינג טייפ אל הקיר ואז למשוך בעדינות את הטייפ בזווית 45 מעלות.
איך מגינים על האלמנטים בסביבה?
ואפרופו רהיטים, או רצפה – או כל דבר אחר שיש באזור – ניתן לוודא שזה לא אישיו ופשוט להגן על כל מה שלא צריך להיצבע מפני טפטופי צבע. צביעת קיר היא לא צביעת ספה, אחרי הכל. ניתן לפרוש עיתונים, יריעות ניילון גדולות, יריעת בד קנבס גדולה (שיכולה לספוג את טפטופי הצבע ואף ניתן לעשות בה שימושים חוזרים) כמו גם פשוט להזיז את הרהיטים וכל מה שניתן.
איך מגיעים למקומות הגבוהים?
עבור המקומות הגבוהים, אלו שניתן לעלות על סולם כדי להגיע אליהם ביתר קלות – אפשר להשתמש במוט הארכה לרולר. ניתן למצוא מוטות הארכה בגדלים ואורכים שונים, למטרות צביעת קיר. ניתן לוודא שהמוט המדובר אכן מתאים לגובה הרצפה, על מנת להצליח לעבור עם מוט הרולר מהרצפה עד התקרה, מבלי סימני חפיפה. ומבלי לארגן סולם לכל מיני אזורים בקיר.